Palau Sant Jordi | Telefèric de Montjuïc

27/9: amb motiu de la convocatòria de vaga general, el Telefèric de Montjuïc no presta servei. Disculpeu les molèsties.

8/3: amb motiu de la convocatòria de vaga pel Dia Internacional de la Dona, el Telefèric de Montjuïc no ofereix servei.

Palau Sant Jordi

La icona de la Barcelona Olímpica

Hola Barcelona, your travel solution

Considerada la joia de l’Anella Olímpica de Montjuïc, que també integra instal·lacions com l’Estadi Olímpic o les Piscines Picornell, aquest edifici es va construir amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona’92. Dissenyat per l’arquitecte japonès Arata Isozaki, és considerat una obra mestra de l’arquitectura i l’enginyeria moderna.

Telefèric de Montjuïc, a l’app Hola Barcelona

La teva app per descobrir la ciutat des de l’aire amb el Telefèric de Montjuïc: trajecte, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Per què visitar el Palau Sant Jordi?

Actualment és la instal·lació olímpica més utilitzada de Barcelona. Va ser dissenyada com un espai polivalent per l’arquitecte japonès Arata Izosaki, que el va dotar d’una estructura i uns materials mecanitzats que li confereixen una gran flexibilitat.

Es tracta de la instal·lació coberta més gran de Barcelona. La seva cúpula es va construir a nivell de terra i es va aixecar durant 10 dies amb 12 gats hidràulics. L’estructura versàtil del palau el converteixen en l’escenari ideal per a tot tipus d’activitats, des de concerts fins a esdeveniments esportius. Fins i tot s’ha transformat en una pista de motocròs i en una piscina artificial per a la celebració dels campionats mundials de natació. L’espai disposa d’un  aforament de 16.159 espectadors asseguts en esdeveniments esportius, i una capacitat màxima de fins a 17.960 persones en concerts.

En els darrers anys pel Palau Sant Jordi han passat les principals estrelles del món de la música, que valoren especialment el recinte per la seva excel·lent sonoritat. Això explica que l'artista nord-americà Bruce Springsteen escollís el seu concert del Palau Sant Jordi, de l’octubre del 2002, per editar el DVD oficial de la seva gira mundial.

Concerts al Palau Sant Jordi

El Palau Sant Jordi, juntament amb l’estadi Lluís Companys, forma el que es coneix com l’“Olimp de la cultura a Barcelona”, i per aquest espai han passat artistes de talla mundial. Però, a més d’acollir concerts i gires internacionals d’artistes musicals, des de la seva creació i fins avui dia ha acollit esdeveniments esportius de renom com la Copa Davis, el Campionat Mundial de Bàsquet i les exhibicions olímpiques, entre d’altres.

Descobreix el Sant Jordi Club

El Sant Jordi Club, just darrere del Palau Sant Jordi, és una de les sales de concerts més petites de tot el complex, que es va inaugurar el 2007. Es fa servir per a esdeveniments d’aforament mitjà i amb capacitat per fins a 4.620 persones, situades a la pista o a les grades. La Sala Barcelona ’92, annexa al Palau Sant Jordi, és coneguda perquè acull sopars de gala i actes corporatius. 

El Sant Jordi Club compta amb unes instal·lacions modernes i renovades. Una sala de concerts se suma a l’oferta d’espais musicals de Barcelona. 

 

Entrades i agenda de propers esdeveniments del Palau Sant Jordi

Tota l’agenda de propers concerts i programació completa d’esdeveniments, compra d’entrades online i informació d’interès per al visitant, es troba disponible al lloc web oficial del Palau Sant Jordi de Barcelona.  
 

Per als més curiosos

  • Sabies que: a més de Bruce Springsteen, al Palau Sant Jordi han actuat artistes internacionals de primer nivell com U2, Queen, Coldday, Shakira, Madonna, Lady Gaga, Rihanna i Elton John; i nacionals com Joan Manuel Serrat, David Bisbal i Alejandro Sanz.
  • Consell del barceloní: a la sortida del Palau Sant Jordi fixeu-vos en l’escultura "Canvi" d'Aiko Miyawaki. Es tracta d’un delicat conjunt de 36 cilindres de formigó coronats per anells metàl·lics i cables d'acer que brillen de forma molt especial amb la llum del capvespre.
  • Imprescindible per: gaudir de qualsevol tipus d’espectacle en un espai únic.