Museu d'Arqueologia de Catalunya | Telefèric de Montjuïc

El Telefèric de Montjuïc estarà tancat per revisió tècnica anual del 2 de febrer al 3 de març. Disculpeu les molèsties.

1/1: horari d'obertura del Telefèric de Montjuïc, de 10 a 14.30h. Feliç 2025l!

  • Inici
  • Museu d'Arqueologia de Catalunya

Museu d'Arqueologia de Catalunya

Un viatge des de la prehistòria fins a l’època medieval

Hola Barcelona, your travel solution

El Museu d’Arqueologia de Catalunya ofereix una exhibició permanent dels vestigis arqueològics que il·lustren l’evolució de Catalunya i el seu entorn des dels primers pobladors prehistòrics fins a l’època medieval. Tot això a través de peces arqueològiques procedents dels principals jaciments arqueològics de Catalunya, així com d'altres d'arreu de la Península i d'altres indrets de la Mediterrània.

Telefèric de Montjuïc, a l’app Hola Barcelona

La teva app per descobrir la ciutat des de l’aire amb el Telefèric de Montjuïc: trajecte, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Per què visitar el Museu d’Arqueologia de Catalunya?

A la muntanya de Montjuïc es troba la seu de Barcelona del Museu d’Arqueologia de Catalunya. En concret, ocupa l’espai del que va ser el Pavelló d’Arts Gràfiques durant l’Exposició Universal de Barcelona del 1929, i que havia de ser desmuntat un cop clausurat l’esdeveniment. Finalment, es va conservar i l’arquitecte Josep Gudiol va ser l’encarregat de condicionar-lo fins a convertir-lo en l’actual museu, que va obrir les seves portes el 1932.

Actualment aquest museu ofereix una exposició permanent, de més de 4000 m², que s’estructura en cinc espais seguint criteris cronològics: la prehistòria, la protohistòria, on els ibers són els protagonistes; les colonitzacions grega i fenícia; l'Imperi Romà i, finalment, els visigots, coincidint ja amb els inicis de l’època medieval.

Entre les peces exhibides més valuoses, hi ha la corona del Tresor de Torredonjimeno, del segle VIII; la mandíbula d’un Neandertal de fa 53.200 anys, trobada a Sitges i una de les restes humanes més antigues de Catalunya;  el tresor iber de Tivissa, dels segles IV-III aC; o l'estàtua romana del Príap d'Hostafrancs, del segle II dC.

L’exposició va ser renovada entre el 2010 i el 2013, incloent-hi, per exemple, un audiovisual sobre els rituals funeraris de l’edat del bronze, i diversos recursos didàctics, adreçats als visitants més joves. Al llarg de l’any també posa a l’abast dels visitants diverses exposicions temporals, que es poden consultar a la seva agenda.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: El Museu d'Arqueologia de Catalunya és un museu en xarxa format per un conjunt de diferents seus, repartides per tota la geografia catalana. A més de la de Barcelona, cal destacar la d’Empúries, porta d’entrada a Catalunya de la civilització grega i romana, i la d’Ullastret, on es poden visitar les restes d’un poblat ibèric.
  • Consell del barceloní: El Museu d'Arqueologia de Catalunya acull interessants tallers didàctics i altres activitats educatives dirigides als més joves. Consulteu les activitats!
  • Imprescindible per: Conèixer una part de la història de Catalunya.