Jardins de Joan Maragall | Telefèric de Montjuïc

El Telefèric de Montjuïc estarà tancat per revisió tècnica anual del 2 de febrer al 3 de març. Disculpeu les molèsties.

1/1: horari d'obertura del Telefèric de Montjuïc, de 10 a 14.30h. Feliç 2025l!

  • Inici
  • Jardins de Joan Maragall

Jardins de Joan Maragall

Uns jardins amb aires de reialesa

Hola Barcelona, your travel solution

Es tracta d’un dels jardins més extensos i elegants de la ciutat, que envolten la residència de la família reial espanyola a Barcelona, l’anomenat Palauet Albéniz. Es troben en plena muntanya de Montjuïc, i tenen una superfície total de gairebé 4 hectàrees.

Telefèric de Montjuïc, a l’app Hola Barcelona

La teva app per descobrir la ciutat des de l’aire amb el Telefèric de Montjuïc: trajecte, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Per què visitar els Jardins de Joan Maragall?

L’origen d’aquests jardins es remunta a l’Exposició Universal de 1929, moment en què la muntanya de Montjuïc es va transformar completament. De fet, dins de l’espai que ocupen, es va aixecar també l’anomenat Palauet Albéniz, que tenia com a objectiu allotjar la família reial durant l’esdeveniment.

El disseny dels Jardins de Joan Maragall  va anar a càrrec dels arquitectes i paisatgistes Nicolau Maria Rubió i Tudurí i Jean-Claude Nicolas Forestier, responsable també del parc María Luisa, a Sevilla, i de gran part dels parcs de París. El resultat va ser un conjunt que combinava l’estil classicista francès amb el mediterrani, on es van incloure nombroses pèrgoles i terrasses. El 1970 es va portar a terme una ampliació dels jardins, amb una abundant decoració, col·locant fins a 32 escultures.

Actualment, els jardins s’organitzen en tres àrees. La principal, enfront de la façana del palauet, amb dos estanys en cada extrem i una zona central de parterres, on destaca un petit temple amb l’escultura "Susanna al bany", de  Théophile-Eugène-Victor Barrau. Una segona àrea són els laterals del palau, que es correspon amb els antics jardins de 1929, on es troben dues fonts amb tritons i una escultura amb el nom "Dona Arrepenjada", d’Enric Monjo. I, finalment, la zona nord, que comunica amb el Palau Nacional, on destaca un pati amb una columnata jònica i l’escultura "Serena", de Pilar Francesch, i on se situa també l’ermita de Santa Madrona.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: No va ser fins l’any 1970 que els jardins es van ampliar i van rebre el seu nom actual en homenatge al poeta català Joan Maragall, avi de l’alcalde de Barcelona durant els Jocs Olímpics, Pasqual Maragall.
  • Consell del barceloní: L’entrada és gratuïta, però consulteu els horaris dels jardins amb antelació, perquè obren només els caps de setmana.
  • Imprescindible per a: Saber on es troba l’ermita de Santa Madrona, una de les poques que hi ha a la ciutat de Barcelona.